Pirmadienį paryčiais VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai Medininkų PKP patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusio 43-ejų Baltarusijos piliečio bei jo vairuoto automobilio „Audi A6“ baltarusiškais registracijos numeriais dokumentus.

Užsienietis turėjo leidimą laikinai gyventi Lietuvoje ir pasieniečiams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus. Tačiau įtarimų sukėlė lenkiškas jo vairuotojo pažymėjimas. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Vairuotojui, kuris niekada nebuvo įgijęs teisės vairuoti, VSAT pareigūnai surašė administracinio nusižengimo protokolą už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės ir skyrė 300 eurų baudą. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo klastote Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai užsieniečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas mėnesiui. Automobilis perduotas kitam asmeniui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją