Penktadienį ryte Vilniaus oro uoste pasieniečiai patikrino reisu iš Norvegijos sostinės Oslo atskridusių keleivių dokumentus.

VSAT pareigūnai nustatė, kad Marijampolėje gyvenančio 43-ejų metų vyro paiešką gegužės 3 d. paskelbė to paties miesto policija. Jis yra kaltinamasis baudžiamojoje byloje, kurios teismas dar neišnagrinėjo.

Pasieniečiai keleivį sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos tarnybines patalpas. Tą pačią dieną vyras perduotas paiešką paskelbusio policijos komisariato konvojui.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį pasieniečiai Kauno oro uoste sulaikė dar vieną Lietuvos pilietį. Tikrindami reisu iš Danijos Karalystės atvykusių keleivių dokumentus, VSAT pareigūnai nustatė, kad ten šiuo metu gyvenančiam 50-ies vyrui klausimų turi Latvijos teisėsauga. Jam suimti 2022-ųjų spalį išduotas Europos arešto orderis.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir tą pačią naktį perdavė Kauno policininkams.

Šiemet per nepilnus penkis mėnesius VSAT pareigūnams įkliuvo 441 asmuo, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. Didžiąją jų dalį, 310, pasieniečiai sulaikė Lietuvos oro uostuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją