Į įvykio vietą išsiųstos Panevėžio PGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Panevėžio greitosios medicinos pagalbos stočiai, Panevėžio AVPK policijos komisariatui.

Anot policijos, pranešėjas informavo, kad sklandytuvo pilotas kraujuoja, kvėpuoja, bet yra be sąmonės.

Atvykus medikams ir ugniagesiams, pilotas jau buvo be gyvybės ženklų, jis buvo gaivinamas.

Papildyta:

Panevėžio apskrities policija pranešė, kad Kučių k., Bistrampolio dvare, nukrito skraidyklė – parasparnis su varikliu. Pilotas (gim. 1962 m.) žuvo.

Dar papildyta:

LNK Žinios pranešė, kad nelaimė įvyko, kai Bistrampolio dvare vyko net dvejos vestuvės. Malūnsparnis vos nesirėžė į vieną iš vestuvininkų būrelių.

„Oro transporto priemonė pradėjo laužyti medžius ir tiesiog smūgis. Vyras puolė žiūrėti, kas atsitiko. Buvo žmogus kraujuose pasruvęs. Iškvietėme pagalbą, bet deja, kol sulaukėme, tai labai gaila, bet mūsų akyse ir užgeso“, – LNK Žinioms pasakojo tragedijos liudytoja.

„Matėsi atviras kojos lūžis“, teigia liudytojas Eimantas. „Jis kvėpavo, judėjo. Vienas žmogus bandė užčiuopti pulsą. Jis buvo, bet paskui jau jo nebebuvo.“

Anot dvaro valdytojo kunigo Rimanto Gudelio, su orlaiviu buvo kažkas atsitikę.

„Jis praskrido visą dvaro teritoriją. Ties mūsų tvenkiniu užgeso, sukosi kažkodėl atgal. Po to, priartėjęs prie dvaro, užsivedė vėl, bet nesugebėjo paimti aukščio ir trenkėsi pro medžius,“ – teigė kunigas.

Įvykio vietoje buvęs Karinių oro pajėgų kapelionas Virginijus Veilentas spėjo, kad galėjo užgesti orlaivio variklis.

„Orlaivio pilotas bandė nutupdyti saugiai. Kaip matome – nepavyko, įvyko tragedija“, – LNK Žinioms sakė kapelionas.

Anot LNK Žinių, žuvo patyręs 61-erių pilotas, buvęs Akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Arminas Murauskas. Jis yra vilnietis, skrido aplankyti draugą.

Tai jau antra orlaivio avarija šį mėnesį. Gegužės 13 d. Jurbarko r. nukrito ir sudužo motorinis sklandytuvas, pilotas (gim. 1965 m.) – žuvo. Vėliau paaiškėjo, kad jis neturėjo galiojančios piloto licencijos.