Prokuratūra praneša, kad po nesėkmingai susiklosčiusių santykių 33 metų uostamiesčio gyventojas ėmė kerštauti buvusiai mylimajai.

Turimais duomenimis, vyras, slapta paėmęs moters namų raktus, kelis kartus jai nežinant ten įsibrovė. Klaipėdietis iš buvusios draugės mobiliojo telefono nusikopijavo asmenines nuotraukas, vaizdo įrašus, neviešus elektroninius prisijungimo duomenis. Vėliau grasino, kad duomenis išplatins kitiems.

Taip pat nustatyta, kad kerštautojas iš moters buto buvo paėmęs jai priklausančio automobilio raktus, ketindamas pasigaminti jų kopiją.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apylinkės prokurorė Kristina Blinstrubienė. Tyrimą atliko Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai.

Remiantis surinktais duomenimis, vyras prie buvusios mylimosios automobilio dugno buvo pritvirtinęs sekimo įrenginį. Moteris buvo persekiojama automobiliu, slapta fotografuojama. Bylos duomenimis, iš buvusio sugyventinio ji sulaukdavo net keliasdešimt skambučių bei žinučių per dieną, jai buvo grasinama susidoroti.

Įbauginta moteris dėl tokių vyro veiksmų kreipėsi į policijos pareigūnus.

Klaipėdiečiui pateikti kaltinimai pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl neteisėto būsto neliečiamumo pažeidimo, techninių priemonių įrengimo ar panaudojimo informacijai rinkti, neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo, žmogaus persekiojimo, bei grasinimo nužudyti arba terorizavimo.

Prokurorė teismo prašo pripažinti klaipėdietį padarius jam inkriminuojamus nusikaltimus ir skirti 1 metų 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę su 3 mėnesių intensyvia priežiūra – apykoje. Jis naktimis negalėtų išeiti iš namų ir turėtų dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją