Šiam tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros prokurorė Asta Kudrauskienė. Tyrimą atliko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų vasarą A. K. perdavė D. D. savo pasą, vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą bei sveikatos žinių pažymėjimą, jog D. D. už jį išlaikytų vairavimo teorijos egzaminą.

D. D., VĮ „Regitra“ tarnautojui Mažeikiuose pateikęs svetimus dokumentus ir prisistatęs esantis A. K., egzaminą išlaikė ir tai patvirtinantį dokumentą perdavė A. K. Pastarajam, nuvykusiam laikyti praktinio B kategorijos vairavimo egzamino, to padaryti nepavyko. VĮ „Regitra“ darbuotojams, kilus abejonių ar abu egzaminus laikė tas pats asmuo, buvo kreiptasi į teisėsaugos pareigūnus.

Kadangi baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus A. K. ir D. D. bei jiems visiškai pripažinus padarius jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas, baudžiamoji byla baigta teismui priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą.

Teismas sutiko su Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros prokurorės Astos Kudrauskienės siūloma bausme ir skyrė A. K. 1 000 eurų, o D. D. – 1 500 eurų baudas.

Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją