Kaip informavo Policijos departamentas, gegužės 22 d. 11 val. 27 min. Kauno apskr. VPK gautas pranešimas, kad Kaune, Raudondvario pl., iš įmonės kanalizacijos jaučiamas specifinis aitrus kvapas.

Atlikus pirminius tyrimus nustatytas, jog kanalizacijoje yra cheminiai (brometilchloroformato ir dichlorido) junginiai.

Įvykio vietoje dirbęs Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyresnysis specialistas (gim. 1989 m.) dėl cheminių medžiagų poveikio kreipėsi į gydymo įstaigą ir paguldytas stebėjimui.

Iš aplinkinių pastatų buvo evakuota apie 500 žmonių.

Pavojinga cheminių medžiagų koncentracija

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad atvykus gelbėtojams, teritorijoje jautėsi aitrus chemikalų kvapas.

Cheminių medžiagų analizatoriumi nustatyta pavojinga cheminių medžiagų koncentracija sklindanti iš trijų kanalizacijos šulinių ir pastato rūsio.

Buvo informuota Kauno m. savivaldybės Civilinės saugos skyrius, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas, Aplinkos apsaugos departamentas, Kauno medikai ir policininkai, AB „Kauno vandenys“.

Nustatyta, kad kanalizacijos šuliniai yra sujungti su miesto nuotekų siurbline. Iš kanalizacijos šulinių paimtos medžiagos mėginiai, cheminė medžiaga – nenustatyta.

Įvykio vietoje tyrimą atlieka ir likvidavimo darbus vykdo Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 270 str. 1 d. (aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo arba statinių, kuriuose naudojamos ar saugomos pavojingos medžiagos arba kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar vykdoma pavojinga veikla, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimas).

Buvusio „Vilko“ teritorija lieka uždaryta

Antradienį toliau tikslinamos įvykio aplinkybės, aptvertame plote budi policijos pareigūnai. Tuo metu tarnybos pateikia pirmųjų tyrimų rezultatus.

Naujienų portalui Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Dovilė Ežerinskienė patvirtino, kad šiuo metu pareigūnai dirba Raudondvario plente – užtikrina teritorijos kontrolę, neleidžia įvažiuoti, įeiti vidun.

Vakar evakavus kelis šimtus žmonių, D. Ežerinskienės žiniomis, šiandien teritorija yra tuščia, čia dirba tik tyrimo veiksmus atliekantys ir saugumą užtikrinantys pareigūnai.

Kaip antradienį patikslino Kauno apskrities VPK, policija pranešimą apie iš įmonės kanalizacijos sklindantį aitrų kvapą gavo gegužės 22 d., 11.27 val. Atlikus pirminius tyrimus nustatyta, jog kanalizacijoje yra cheminiai brometilchloroformato ir dichlorido junginiai.

Apie situaciją informuotas Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos skyrius, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas, Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), Kauno greitoji medicinos pagalba ir policija, UAB „Kauno vandenys“.

Nustatyta, kad kanalizacijos šuliniai yra sujungti su miesto nuotekų siurbline.

Gelbėjimo darbų vadovu paskirtas AAD atstovas Vytautas Januška. Įvykio vietoje dirbę pareigūnai naudojo dujokaukes. Ugniagesiai, vilkėdami 1A tipo cheminės apsaugos kostiumus, iš šulinių paėmė medžiagos mėginius. Tyrimą atlieka ir likvidavimo darbus vykdo AAD pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją