Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad dažnam pasieniečiui ne kartą yra tekę valtimi vytis ir iš vandens išgriebti iš Baltarusijos plaukiantį kontrabandininkų plaustą su cigaretėmis. Todėl į vandenį nuleidę netoliese laikomą motorinę valtį, VSAT pareigūnai priplaukė prie pastebėto objekto.

Patirtis pasieniečių nenuvylė. Jie iš tiesų aptiko tarp žolių ir nuvirtusių medžių įstrigusį plaustą – pripūstą automobilio rato kamerą, apvyniotą juoda polietileno plėvele. Prie jos buvo pritvirtintas GPS sekiklis ir nuotolinis durų skambutis. O kamera – prikimšta cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Plauste jų buvo 1 tūkst. 250 pakelių.

Kai Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, juo 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena. Baltarusijos krante kontrabandininkai jaučiasi laisvai ir veikia netrukdomi šios šalies pasieniečių. Rūkalų kroviniai su pritvirtintais GPS įrenginiais Baltarusijos krante nuleidžiami į Nemuną, kad srovė kontrabandą atplukdytų į Lietuvos teritoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją