Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad gegužės 19 d. 10.52 val. policijos tyrėjo prašymu buvo išžvalgyta Šventosios upė nuo A2 kelio iki Leonpolio kaimo.

Teigiama, kad ieškota 2023-05-18 rasto skenduolio rūbų ir daiktų. Pirminiais duomenimis, nieko nerasta.

Vilniaus policijos teigimu, buvo pasigesta be žinios dingusio ir vėliau negyvo rasto L. K. (gim. 1997 m.) daiktų. Anot policijos, atrakinus automobilį buvo rasta nemažai L. K. daiktų (krepšys pilnas drabužių), visgi kai kurių pasigesta.

Neatskleidžiama, kokių daiktų ir rūbų ieškota, tačiau neatmetama, jog juos pagalėjo pasisavinti svetimi žmonės.

Šiuo metu ikiteisminį tyrimą iš Ukmergės pareigūnų perėmė Vilniaus VPK tyrėjai.

Tiriamos įvairios versijos

Informaciją apie Vilniaus apygardos prokuratūros veiklą teikianti Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė Delfi informavo, kad detalesnė informacija šiuo metu neviešintina.

„Ukmergės rajone, Šventosios upėje, radus Jūsų paklausime minimo vyro kūną, atliekamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Šiuo metu intensyviai vykdomi proceso veiksmai, skirtos užduotys specialistams siekiant nustatyti įvykio aplinkybes, tiriamos įvairios versijos.

Siekiant nepakenkti atliekamam ikiteisminiam tyrimui, detalesnė informacija šiuo metu neviešintina“, – Delfi pakomentavo Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Mįslingai dingo

Delfi primena, kad Panevėžio policija išplatino pranešimą, kad gegužės 13 d. dingo 1997 m. gimęs vaikinas L. K. Jis išvyko ir dingo su 2019 m. gamybos „Mercedes-Benz“ C klasės baltu automobiliu.

Kaip buvo rašoma socialiniuose tinkluose, vaikinas dingimo dieną draugę pavežė iki oro uosto Vilniuje ir turėjo važiuoti atgal Panevėžio link. Ryšis su juo nutrūko sekmadienį maždaug tarp 21 ir 22 val.

Feisbuke pranešė liūdną žinią

Vėlų ketvirtadienio vakarą socialiniame tinkle, specialioje vaikinui sukurtoje paieškų grupėje, artimieji žmonėms pranešė, kad paieška yra nutraukiama ir pagalbos nebereikia.

Komentaruose buvo rašoma, jog dingusysis aptiktas nebegyvas. Panevėžio policija patvirtino paskelbtą informaciją ir pranešė, kad ketvirtadienio vakarą Ukmergės r., Leonpolio k., Šventosios upės įlankoje, buvo rastas vyro kūnas.

Delfi duomenimis, apie 18 val. prie pat kranto upėje plūduriuojantį vaikino kūną pastebėjo vaikščiojęs žmogus, jis nedelsdamas pranešė tarnyboms.

Kišenėje rastas asmens dokumentas

Į įvykio vietą atvyko specialiosios tarnybos: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento gelbėtojai skenduolį ištraukė ir perdavė policijos pareigūnams bei medikams.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad tai be žinios dingusio L. K. (gim. 1997 m.) kūnas. Pasirodo, jo rūbų kišenėje buvo aptiktas asmens tapatybės dokumentas, šis faktas dar labiau patvirtino, jog tai ieškotas jaunuolis.

Pirminės apžiūros metu išorinių smurto žymių ant vaikino kūno nebuvo nustatyta.

Ketvirtadienio vakarą automobilis, su kuriuo L. K. išvyko ir dingo, nebuvo surastas.

Automobilis buvo rastas

Penktadienį, gegužės 19 d., Panevėžio policija informavo, kad vaikino automobilis buvo rastas netvarkingai pastatytas Ukmergės rajone.

Anot Vilniaus policijos, pareigūnai patys rado „Mercedes-Benz“, jis buvo pastatytas tame pačiame kaime, kuriame buvo aptiktas ir jaunuolis.

Pareigūnai transporto priemonę nugabeno į komisariato teritoriją, buvo laukiama, kol atvyks artimieji ir atrakins „Mercedes-Benz“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją