Ketvirtadienio popietę VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Rociškių pasienio užkardos budėtojas gavo vietos ūkininko pranešimą, kad Šakių rajone, Bosų kaime, dirbdamas žemę rado sprogmenį. Ši informacija buvo skubiai perduota Bendrajam pagalbos centrui ir policijai. Pasieniečiai iškart ėmėsi saugoti šią vietą ir aplinkinę teritoriją, vėliau juos pakeitė policijos pareigūnai.

Netrukus atvyko ugniagesiai gelbėtojai ir medikai. Kaip įprasta tokiais atvejais, pavojingoje vietovėje buvo įvestas planas „Skydas“.

Po poros valandų įvykio vieton atvyko Lietuvos kariuomenės Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai. Jie nustatė, kad rastasis sprogmuo – rusiškas Antrojo pasaulinio karo meto priešpėstinė skeveldrinė mina POM-2. Pavojingą radinį kariškiai išsivežė sunaikinti.

Antrojo ir net Pirmojo pasaulinio karo laikų sprogmenys Lietuvos kaimuose ir miestuose – ne naujiena. Artilerijos sviediniai ir aviacinės bombos, minos ir granatos smarkiai surūdijusiais korpusais. Po žemėmis jie vis dar tyko savo aukų ir yra dar pavojingesni, nes korozija paveikia ir sprogdiklius. Vien šį mėnesį Vilkaviškio ir Šakių rajonuose bei Panemunės mieste buvo rasti ir vėliau išminuotojų susprogdinti keturi rusiški artilerijos sviediniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją