Pas sulaikytą vyrą rasta apie 1 kg kokaino, apie 4 kg amfetamino ir keli tūkstančiai „Extazy“ tablečių. Tą pačią dieną Klaipėdos rajone kriminalinė policija sulaikė įtariamą vyro bendrininką – 33 m. Klaipėdos rajono gyventoją.

Pastarasis oficialiai vertėsi individualia veikla, bet teisėsaugai taip pat žinomas – jam buvo pateikti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti bei dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Atlikus kratas pas 33 m. vyrą, rasta įtariama psichotropinės medžiagos bei daugiau nei 27 tūkst. Eur.

Abiem sulaikytiesiems pateikti įtarimai dėl disponavimo labai dideliu narkotinių bei psichotropinių medžiagų kiekiu bei šių medžiagų kontrabandos į Lietuvos Respubliką. Per kratas paimtų narkotinių ir psichotropinių medžiagų kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 170 tūkst. eurų.

Abu įtariamieji suimti trims mėnesiams. Areštuota daugiau kaip 28 tūkst. eurų, rastų per kratas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už narkotinių medžiagų gabenimą per Lietuvos Respublikos valstybės sieną nepateikiant muitinės kontrolei ar kitaip jos išvengiant arba neturint leidimo baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją