Šeštadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinti sustabdė du lengvuosius automobilius su vokiškais valstybinio numerio ženklais. Automobilyje „Renault Megane“, kurį vairavo 38 metų vyras, kartu vyko ir 25 metų moteris. Prie automobilio „Opel Crossland“ vairo sėdėjo 46 metų moteris, o keleivio vietoje – pilnametystės dar nesulaukęs jaunuolis.

Galėjai net pamanyti, jog keliauja dvi bičiulių poros. Galbūt ir stengtasi sukurti tokį šių užsieniečių įvaizdį. O tikrą planą pasieniečiai atskleidė tikrindami šio ketverto asmens dokumentus. Automobilių vairuotojai turėjo Vokietijos piliečių asmens tapatybės korteles, o keleiviai jokių kelionės dokumentų nepateikė. Jie tikino esą Kongo piliečiai.

VSAT pareigūnams vairuotojai prisipažino, kad keleivius jie paėmė iš Rygos ir veža į Vokietiją. Šios šalies pilietybę jiedu gavo prieš 8–10 metų. Ar už šią paslaugą jiems buvo pažadėtas atlygis arba jau buvo sumokėta, kol kas neatskleidžiama.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė.

Vokietijos piliečiai vakar buvo dešimčiai parų suimti, o jų gabenti Kongo piliečiais prisitatantys užsieniečiai laikinai apgyvendinti Kapčiamiesčio pasienio užkardoje. Automobiliai saugomi Kalvarijos pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją