Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai per kelias savaites sulaikė ne vieną narkomaną ir vyrą, pardavinėjusį karfentanilį.

Komisariato pareigūnams talkino kolegos iš Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos. Teko pasitelkti ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus.

Atlikus kratą įtariamo kvaišalų prekeivio namuose, rastas nemažas kiekis narkotinių medžiagų bei pinigų, gautų iš nusikalstamos veiklos. Sulaikytajam pateiktas įtarimas dėl sunkaus nusikaltimo. Jam skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Policijos pareigūnai įspėja, kad karfentanilis – viena iš stipriausią poveikį turinčių narkotinių medžiagų, todėl yra didelė perdozavimo tikimybė. Iš vieno šios medžiagos gramo narkotikų platintojai padaro daugiau kaip 5 000 lankstinukų, narkomanų vadinamų „čekiais“. Vieno „čekio“ kaina yra apie 10 eurų.

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą ir su Specialiosios parengties skyriaus pareigūnais sulaikė dar vieną narkotinių medžiagų platintoją.

Buvo gauta informacija, kad pavežėjo automobiliu keleivis gabena narkotikus. Automobilis sustabdytas Fabijoniškėse. Per patikrinimą įtariamasis pasipriešino policijos pareigūnams ir mėgino sunaikinti narkotines medžiagas. Jam pateiktas įtarimas dėl narkotikų platinimo, teismas leido vyrą suimti.

Policijos pareigūnai toliau aktyviai renka ir analizuoja duomenis dėl kitų žmonių dalyvavimo šiuose nusikaltimuose, todėl gali būti ir daugiau sulaikytų įtariamųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją