Pirmąjį traukinio sąstatą, įvažiavusį iš Baltarusijos per Kenos geležinkelio postą, muitinės pareigūnai rentgenu patikrino apie 6 val. 25 min. ryto.

Netrukus paaiškėjo, kad iš Rusijos Sankt Peterburgo tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį važiuojančiame traukinyje gabenama kontrabanda. 14 000 baltarusiškų cigarečių pakelių „NZ Gold“ ir „Fest“ buvo aptikta dviejuose iš sąstato konteinerių. Cigaretės buvo neužmaskuotos, tiesiog sukrautos ant grindų.

Antroji kontrabandos siunta sulaikyta apie 7 val. ryto, irgi rentgenu patikrinus tranzitinį krovininio traukinio sąstatą, važiavusį į Rusijos Kaliningrado sritį. Šįkart rasta 11 960 pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital“, sukrautų ant tuščių konteinerių grindų.

Muitinės pareigūnai įtaria, kad kontrabandininkai tikrina naująjį muitinės rentgeną, nes pastaruoju metu geležinkeliu vis siunčiamos sąlyginai nedidelės kontrabandos siuntos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją