Ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus mažametės sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas praėjusių metų gruodžio 26 dieną.

Išvakarėse 2 metų mergaitė dėl kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas. Nustačius, kad prieš mažametę galėjo būti smurtauta, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Dėl daugybinių kūno sužalojimų įtarimai buvo pateikti 19-metei nukentėjusiosios motinai ir jos 22 metų draugui.

Abiem tąkart skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Moteriai suėmimas skirtas mėnesiui, jos draugui – dviem mėnesiams. Vėliau buvo priimtas sprendimas mergaitės motinos kontrolę vykdyti elektronine stebėjimo priemone (apykoje), o šių metų vasarį įtariamam vyrui suėmimas pratęstas 3 mėnesiams.

Tyrimui vadovaujanti prokurorė J. Tamašauskienė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą mažametės motinos atžvilgiu priėmė kruopščiai įvertinusi tyrimui reikšmingus duomenis, remdamasi specialistų išvadomis bei liudytojų parodymais.

Sureagavo ir premjerė Premjerė Ingrida Šimonytė, reaguodama į tragediją Raseiniuose, kai šventiniu laikotarpiu buvo žiauriai sumušta dviejų metų mergaitė, apgailestauja, kad niekada nėra įmanoma 100 proc. užkirsti kelio tokiems nusikaltimams. Vis dėl to, pasak jos, institucijos savo darbą dirba, galimas rizikas nustato ir apsaugo absoliučią daugumą vaikų nuo panašių nelaimių.

„Aš matyčiau būtinybę pabrėžti, kad ir koks skaudus įvykis iš tikrųjų tai būtų ir tikrai nuo Matuko tragedijos tokio žiaurumo atvejo nėra buvę, bet, deja, negalime pasakyti, kad tokių atvejų nėra buvę apskritai. Tam ir buvo priimti ir specialūs įstatymai, ir pakeista visa socialinės pagalbos šeimoms tvarka“, – LRT radijui teigė I. Šimonytė.

„Ir, žinoma, kad niekada negali būti 100 proc. apsaugotas jokioje visuomenėje, kad joje nevyks nusikaltimai, kad ir kokie skaudūs jie bebūtų, ar tiesiog bus vien tik geros naujienos. Ir tokių atvejų vis tik atsitinka“, – pridūrė ji. Visgi premjerė atkreipia dėmesį, kad 80 vaikų šventinio savaitgalio metu buvo suteikta saugi aplinka, jie buvo apsaugoti nuo galimų grėsmių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją