Ugniagesiai praneša, kad 12.21 val. gautas pranešimas, jog Vilniuje, Ozo gatvėje, sprogo ir dega lengvasis automobilis, nukentėjo žmogus.

Automobilis „Toyota Prius“ užsidegė išvažiuodamas iš degalinės, jame buvo įrengta dujinė įranga. Pirmasis į pagalbą atskubėjo netoliese ne tarnybos metu buvęs Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 7-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Gytis Sosnovskis.

Jis su keliais šalia buvusiais vyrais iš degančio automobilio ištraukė vairuotoją.

„Išgirdęs sprogimą, pribėgau prie automobilio ir pažiūrėjau, ar jame yra žmonių, – pasakojo G. Sosnovskis. – Jame buvo tik vairuotojas. Bandžiau atidaryti automobilio dureles, tačiau jos neatsidarė. Tada su keliais vyrais padėjome vairuotojui išlipti per priekinį langą.

Žmogus buvo gavęs ugnies pliūpsnį, apdegęs, tačiau kalbėjo ir vaikščiojo. Tuomet puolėme gesinti liepsnojantį automobilį, išnaudojome daugybę gesintuvų, kuriuos iš degalinės nešė jos darbuotojai. Tačiau kai įvyko dar vienas sprogimas, mes atsitraukėme. Netrukus atvyko ugniagesiai gelbėtojai ir greitosios pagalbos medikai. Pasakiau jiems, kad nukentėjo žmogus.“

Kadangi šalia buvo profesionalus ugniagesys, visa nukentėjusiojo gelbėjimo operacija užtruko tik kelias minutes. Vyrą, patyrusį nudegimų, greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Atvykus ugniagesiams, automobilis degė kaip fakelas. Gaisras buvo užgesintas 13 val. 34 min.

Anot policijos, 12.22 val. buvo gautas pranešimas, kad Ozo gatvėje esančioje degalinėje sprogo automobilis, jis dega.

Pranešėjas teigė, jog iš transporto priemonės žmonės ištraukė sužalotą vyriškį. Anot įvykį mačiusių žmonių, sužalotas vairuotojas buvo ištrauktas pro langą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, atvykus ugniagesiams automobilis degė atvira liepsna, teigiama, jog jame yra įrengta dujų įranga.

Apie 12.45 gaisras buvo lokalizuotas. Gaisro metu buvo apgadintas šalia stovėjęs automobilis „Volvo“.

Per įvykį nukentėjęs vyras skubiai išgabentas į ligoninę.

Liudininkai informavo, kad degalinėje „Viada“ užsiliepsnojo taksi automobilis. Įvykio vieta buvo aptverta.

Išgirdo duslų sprogimą

Tuo metu apsipirkti į prekybos centrą ėjęs Titas pasakojo išgirdęs duslų sprogimą.

„Aš toliau nuėjau į parduotuvę, iš pradžių labai nereagavau. Bet išėjęs matau, stovi policija, gaisrinė. „Toyota Prius“, prie degalinės, išsitaškęs, susprogęs, iškepęs“, – pasakojo jis.

Pasak vaikino vieno įvykio vietoje dirbančio pareigūno sužinojo, kad viduje buvo vairuotojas.

„Aplinkinių sužalotų nėra, kiek man sakė. Dar man rodė, kad už 10 metrų buvo rezervuarai, jei būtų pasiekę juos, būtų išsilakstę viskas iki autobusų stotelės“, – minėjo Titas.

Taip pat vaikinas paminėjo, kad įvykio vieta aptverta, ten dirba policijos pareigūnai ir priešgaisrinės tarnybos tyrėjais, žmonės artyn neprileidžiami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)