Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie 52 m. Klaipėdos miesto gyventojo, siejamo su organizuotu nusikalstamumu, galimai vykdomą kvaišalų platinimą.

Šis, niekur nedirbantis, asmuo teisėsaugai žinomas – anksčiau teistas už automobilio vagystę, turto prievartavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis ir jų kontrabandą.

2023 m. gegužės mėn. pradžioje Klaipėdoje, Gedminų g., pareigūnai minėtą vyriškį sulaikė. Tęsdami tyrimo veiksmus, pareigūnai klaipėdiečio vairuotame automobilyje rado, kaip įtariama, didelį kiekį (apie 1 kg) galimai narkotinės (psichotropinės) medžiagos.

Tą pačią dieną atliktos kratos asmens gyvenamojoje vietoje metu rastos elektroninės svarstyklės su įtariama narkotinės medžiagos – kanapių pėdsakais. Paimtos medžiagos perduotos tirti ekspertams, kurie nustatys tikslias medžiagų rūšis bei kiekius.

Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, vėliau jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją