Gegužės 7-ąją Vilniaus kelių policija vairuotojų girtumą tikrino Švitrigailos g., o vėliau ir Grigiškėse.

Patikrinus 1 tūkst. 100 transporto priemonių, nustatyti 7 neblaivūs vairuotojai. Taip pat sustabdyti 5 vairuotojai, neturintys teisės vairuoti.

Girtumo rekordininkas įkliuvo penktadienį. Apie įtartinai važiuojantį automobilį „Opel“ 18 val. pranešė pilietiška vairuotoja. Šiai atrodė, kad „Opel“ kelią pavojų eismo saugumui.

Policija automobilį sustabdė prie buvusio Edukologijos universiteto žiedo. Automobilis buvo pilnas maišų su svogūnais ir bulvėmis. Prie vairo sėdintis vyras (gim. 1975 m.) teigė važiuojantis iš darbo. Vairuotojas sunkiai kalbėjo, judesiai buvo lėti, sklido alkoholio tvaikas. Paklaustas, kaip reikalai su alkoholiu, vyras atsakė – „gerai“.

Pamatavus girtumą, vyras į alkoholio matuoklį įpūtė net 3,69 prom.

Vairuotojui gresia baudžiamoji atsakomybė, o mašina su svogūnais ir bulvėmis nuvežta į aikštelę, kur iki teismo saugomi policijos sulaikyti automobiliai.

Šeštadienio vakarą sulaikytas greičio rekordininkas. Jis per Elektrėnus skriejo 106 km/h greičiu, kai leistinas greitis ten yra 50 km/h. Iš viso su „trikojais“ radarais policija per savaitgalį užfiksavo beveik 1,5 tūkst. greičio viršijimo atvejų.

Pareigūnai sustabdė 8 vairuotojus, neturinčius teisės vairuoti. 12 naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis be laisvų rankų įrangos, 18 nesegėjo saugos diržų. Užfiksuota 18 kitų pažeidimų.

Šią savaitę didesnio kelių policijos pareigūnų dėmesio sulauks krovininių ir autobusų vairuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją