Ikiteisminio tyrimo duomenimis, laisvės atėmimo bausmę atliekantis vyras žmonai nurodė, iš kur ir kokias narkotines medžiagas reikės gauti. Taip pat susitarė, kad narkotikus žmona turės įnešti kūno ertmėse.

Įtariama, kad moteris įgijo daugiau nei 20 g heroino ir šias narkotines medžiagas laikė daugiabučio rūsyje Klaipėdoje. Ten pat buvo laikomi ir penki paketėliai su 8,5 g kokaino.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Marijampolės apylinkės prokurorė Eglė Kirpienė, tyrimą atliko Kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Turėdami išankstinės informacijos apie galimą narkotinių medžiagų gabenimą į Marijampolės pataisos namus, pareigūnai patikrino į įkalinimo įstaigą 2022 m. birželio 26 d. atvykusią moterį, bet narkotikų nerado.

Moteris pareigūnams prisipažino, kad narkotinės medžiagos yra paliktos daugiabučio namo rūsyje Klaipėdoje. Pirminės apklausos metu moteris teigė, kad narkotinių medžiagų nenešė, nes tos dienos horoskopas pranašavo nesėkmingą dieną.

Pareigūnams atlikus kratą, rūsyje rastas maišas, kuriame buvo sudėtos narkotinės medžiagos – paketas su heroinu ir 5 mažesni paketėliai su kokainu, o šalia krepšio stovėjo nedidelės elektroninės svarstyklės, dažnai naudojamos narkotinėms medžiagoms sverti.

Kratų metu moteris taip pat pateikė 1000 eurų. Šie pinigai jai buvo perduoti kartu su narkotinėmis medžiagomis, kaip atlygis už kvaišalų įnešimą į įkalinimo įstaigą.

Klaipėdietei pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Jos vyras kaltinamas nusikaltimo organizavimu. Abiem gresia nuo dešimties iki penkiolikos metų nelaisvės.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją