Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie kvaišalus Klaipėdoje platinusį, anksčiau neteistą, vienoje iš uostamiesčio ugdymo įstaigų besimokantį nepilnametį (17 m.) klaipėdietį.

Dar 2023 m. vasario mėn. užfiksuota, kaip šis jaunuolis Klaipėdoje pardavė elektroninėms cigaretėms papildyti skirtą skystį su psichotropinėmis medžiagomis pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Tęsiant tyrimą, 2023 m. kovo mėn. užfiksuota, kaip jaunuolis Klaipėdoje su 17 metų bendrininku iš Klaipėdos rajono pardavė skystį su psichotropinėmis medžiagomis pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Kovo pabaigoje pareigūnai užfiksavo kaip tas pats Klaipėdos rajono gyventojas pardavė psichotropinės medžiagos LSD pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Gegužės mėn. pradžioje Klaipėdoje, Žolynų g., KPONTV pareigūnai sulaikė įtariama vienam iš nepilnamečių platintojų LSD pardavusį 21 m. klaipėdietį.

Atlikus kratą jo namuose, pareigūnai rado daugiau nei 1300 lapelių su LSD, kanapių, elektronines svarstykles bei trintuvę.

Tą pačią dieną Klaipėdos r., Kiškėnų k., teisėsaugininkai sulaikė du kartus užfiksuotą Klaipėdos rajono gyventoją. Tuo metu jis jau buvo sulaukęs pilnametystės.

Jo namuose pareigūnai taip pat rado LSD, elektroninėms cigaretėms papildyti skirto skysčio su galimai psichotropine medžiaga, kanapių bei elektronines svarstykles.

Tuomet atlikta krata 17 m. klaipėdiečio gyvenamojoje vietoje. Ten rastos 45 galimai netikros ar suklastotos elektroninės mokėjimo priemonės.

21 m. vaikinui pateiktas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Toks pat įtarimas pateiktas ir dabar jau 18 m. sulaukusiam platintojui.

17 m. jaunuoliui taip pat bus įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos.

21 ir 18 m. įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Balandžio pabaigoje Klaipėdos apskrities VPK KPONTV pareigūnai Taikos pr., sulaikė 20 m. klaipėdietę su kanapėmis. Tą pačią dieną, sulaikytas jai „žolės“ pardavęs 15 m. klaipėdietis. Jo namuose pareigūnai rado apie 200 g kanapių, kokaino, tris trintuves, dvejas svarstykles bei nedidelės šaunamosios galios ginklą.

Pasak Klaipėdos apskrities VPK viršininko Alfonso Motuzo, informacija apie galimą narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą jaunimo tarpe policijos pareigūnams yra žinoma.

„Pastaruoju metu Klaipėdos apskrityje visų lygių pareigūnai, nuo gatvėse dirbančių iki mūsų specializuotų padalinių, yra įsitraukę į tokio pobūdžio informacijos rinkimą, analizavimą, specialių priemonių vykdymą, draudžiamas medžiagas platinančių asmenų nustatymą ir sulaikymą.

Jau esame nustatę ir sulaikę tokias medžiagas platinančių asmenų, tarp jų yra ir nepilnamečių. Ateityje tokių priemonių ir sulaikymų bus ir daugiau.“

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją