Apie 18 val. policinę priemonę pareigūnai pradėjo kauniečiams puikiai žinomoje vietoje – ant Hidroelektrinės tilto. Šioje vietoje tarp begalės tvarkingų vairuotojų pasitaikė ir keli lengvai apsvaigę vyrai.

Pirmasis su „Škoda“ automobiliu atvažiavęs pilietis pasakojo, kad gėrė tik vieną alaus ir tai tik prieš valandą. Vis dėlto buvo pavartota arba per daug, arba visai nesenai. Alkoholio matuokliu jam nustatytas lengvas girtumas – 0,50 prom.

Sekantis vairuotojas taip pat pasigyrė, kad vartojo alkoholį, o būtent – „vieną alaus“. „Audi“ vairuotojui nustatytas taip pat lengvas girtumas – 0,65 promilės.

Vakarėjant LKPT ir VST pareigūnai nusprendė „prisitraukti“ arčiau centro ir išsirikiavo prie Kauno pilies esančioje žiedinėje sankryžoje.

VW automobiliu vykusi moteris atkreipė pareigūnų dėmesį, o sustabdyta papasakojo, kad yra išgėrusi vyno. Į alkoholio matuoklį vairuotoja įpūtė 0,58 prom. girtumą.

Visai netrukus pareigūnų dėmesio sulaukė ir paspirtuku važiavę du jaunuoliai – pamatę pareigūnus vienas jų nulipo ir apsimetė, kad kartu nevažiavo. Toks elgesys sukėlė įtarimų, todėl buvo patikrintas paspirtuką vairavęs vaikinas, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 1,13 prom. girtumą.

Vaikinas pasakojo, kad truputi išgėrė, bet džiaugėsi, jog važiavo ne automobiliu.

Taip pat į reidą pateko ir vyriškis, nuo kurio sėkmė stipriai nusisuko. Sustabdytas „Volvo“ automobilio vairuotojas į alkoholio matuoklį pirmu kartu įpūtė 0,58 prom. girtumą, po 15 minučių jis buvo patikrintas antrą kartą. Vyras būtų išvengęs baudos ir teisių atėmimo, jei tik jam būtų nustatyta 0,02 promilės mažiau – rodmenys parodė 0,44 prom. girtumą.

Vyras pareigūnams pasakojo, kad išgėrė kelis bokalus silpno alaus, dėl šios „degustacijos“ jam teko stipriai pasigailėti.

Pareigūnų dėmesio bei rimtų bėdų neišvengė ir „Kia“ vairuotojas. Vyras į alkoholio matuoklį įpūtė 0,89 promilės girtumą. Beveik tuo pačiu metu įkliuvo ir girtas paspirtukininkas, jam nustatytas 0,89 prom. neblaivumas.

Prie girtų vairuotojų kompanijos prisijungė ir Varnių gatvėje sustabdyta „Mazda“ vairuotoja. Moteriai taip pat buvo nustatytas lengvas neblaivumas – 0,56 promilės.

„Suverenas“

Reido metu nebuvo apsieita ir be kuriozinių situacijų. Pareigūnai sustabdė BMW vairuotoją, vykdant patikrą buvo pastebėta, kad vyras nėra užsisegęs saugos diržo, paaiškėjo, kad dar ir jo vairuotojo pažymėjimas nustojęs galioti.

Vyras bandė provokuoti pareigūnus, aiškino, kad jis yra „suverenas“ (laisvas žmogus, kuriam įstatymai negalioja, nes jo vienintelis viršininkas yra Dievas). Į vairuotojo pasakas niekas nereagavo ir jis buvo nubaustas, kaip kiekvienas KET pažeidėjas.

Kauniečiai pareigūnus nustebino savo rizikavimu, net 26 vairuotojai buvo išgėrę, tačiau išvengė atsakomybės, nes alkoholio matuokliai nurodė leistiną normą. Didžioji dalis jų pasakojo, kad žiūrėjo krepšinį ir išgėrė po vieną alaus palaikydami savo komandą.

LKPT pareigūnai taip pat nubaudė kelis A juosta važiavusius ir reidą bandžiusius aplenkti vairuotojus.

Taip pat buvo nubausti 24 Ateities pl. greitį viršiję vairuotojai.

Policija ragina vairuotojus laikytis KET taisyklių ir primena, kad tokios priemonės bus vykdomos nuolatos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)