Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas. Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai.

Praeityje 9 kartus teistas kaunietis A. S. kaltinamas tuo, kad turėdamas tikslą platinti psichotropines medžiagas, praėjusių metų gruodžio 2 d. neteisėtai įgijo 14 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA. Vieną tabletę tą pačią dieną pardavė, o kitas – pasiliko, jas rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Kitas bylos kaltinamasis kaunietis T. G. kaltinamas tuo, kad turėdamas tikslą platinti, 2022 m. gruodžio 2 d. neteisėtai įgijo įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Įtariama, jis galėjo įgyti 3 paketėlius su kanapių derva, lankstinuką su haliucinogeniniais grybais, 48 tabletes su psichotropinėmis medžiagomis, maišelį su 6-iais psichotropiniais guminukais ir beveik 7 g kokaino. Visas šias narkotines medžiagas per kratą T. G. namuose rado policijos pareigūnai.

T. G. taip pat kaltinamas, jog tą pačią dieną neteisėtai įgijo dar 9 paketėlius su kanapėmis, 5 paketėlius su kanapių derva ir 21 tabletę su psichotropinėmis medžiagomis.

Manoma, kad T. G., ketindamas šias medžiagas parduoti, jas gabeno paslėpęs rūbuose. Vėliau jis įsėdo į kito kaltinamojo – D. Z. – automobilį, o pastebėjęs policijos pareigūnus, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, visas narkotines bei psichotropines medžiagas išmėtė automobilio salone.

D. Z. kaltinamas, jog 2022 m. lapkričio mėnesį neteisėtai, turėdamas tikslą platinti, įgijo apie 24 g kanapių ir šias narkotines medžiagas laikė savo gyvenamojoje vietoje.

Taip pat, įtariama, kad D. Z. įgijo 12 folijos paketėlių su kanapėmis ir šias narkotines medžiagas laikė automobilyje, kol jas per kratą rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Be to D. Z. kaltinamas ir dėl neteisėto šovinių laikymo. Bylos duomenimis, D. Z. buvo įgijęs tris 9 mm kalibro šovinius ir juos neteisėtai laikė savo namuose.

Visiems trims pareikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją