Policija informavo, kad tarnybinio patikrinimo išvadoje konstatuota, kad vyriausioji tyrėja, būdama policijos pareigūnė ir privalėdama laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos, įstatymų, kitų teisės aktų, etikos principų, tarnauti visuomenės interesams ir tinkamai atlikti savo pareigas, vykdydama tarnybines funkcijas bei vilkėdama tarnybinę uniformą, ikiteisminio proceso dalyvio ir kitų asmenų akivaizdoje elgėsi ne pagal visuomenei priimtas normas.

Teigiama, kad su asmenimis bendravo pakeltu tonu, vartojo necenzūrinius žodžius bei, prisidėdama prie lūpų alkoholinio gėrimo butelį, imitavo alkoholio gėrimą, kas akivaizdžiai tiek asmenims, tiek visuomenei sukėlė neigiamą požiūrį į policijos instituciją.

Priglaudė butelius prie lūpų

Kompromituojantį įrašą Delfi redakcija gavo kovo 17 dieną. Tada Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis Delfi patvirtino, kad nufilmuota moteris dirba Kuršėnų policijoje.

Imuniteto valdyba pradėjo tarnybinį patikrinimą. Jo metu bus išsiaiškinta, kas ten tikrai įvyko. Vaizdas vienoks, o pareigūnės versija – kitokia.“

Anot R.Matonio, pareigūnė tikino, kad negėrė, o tik priglaudė butelius prie lūpų.

Išplito ir antras video

Netrukus Delfi gavo ir antrą įrašą, kuriame užfiksuota ta pati pareigūnė.

Delfi skaitytojas teigė, kad jo atsiųstame įraše užfiksuota tai, nuo ko viskas prasidėjo. Pareigūnė reikalauja užpildyti dokumentą. Vyrui niekaip nesiseka be klaidų parašyti žodžio „dėl“.

Netekusi kantrybės, policininkė kelis kartus pavartoja rusišką keiksmažodį.

Neoficialiais duomenimis, nufilmuota pareigūnė kolegoms teisinosi, kad tokiu būdu sužinojo jai reikalingą informaciją.

Gali būti, kad policininkė buvo tyčia provokuojama, nes vaizdo įraše, kurį turi Delfi, matyti, kad kamera įjungiama, prieš įeinant pareigūnei į kambarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)