Pranešė draugė

Penktadienį 19 val. 27 min. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Kėdainių miesto Respublikos gatvėje, daugiabučio namo bute, galimai įvykusi nelaimė. Moteris prašė tarnybų patekti į butą ir padėti jos draugei.

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Skambėjo telefonas

Į įvykio vietą atskubėjus tarnyboms čia jų jau laukė pranešėja. Moteris paaiškino, kad girdi, kaip viduje skamba draugės telefonas, tačiau durų ji neatidaro. Ji baiminosi, kad sutriko draugės sveikata.

Policijos pareigūnai davė leidimą ugniagesiams gelbėtojams laužti buto duris. Ugniagesiai atidarė buto duris ir į vidų įleido medikus bei policijos pareigūnus.

Pradėjo tyrimą

Deja, bet viduje buvusiai moteriai niekas padėti jau nebegalėjo. Ji jau buvo mirusi. Dėl 1956 metais gimusios moters mirties Kėdainių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Pirminiais duomenimis, smurtinė mirtis neįtariama. Kūnas buvo be smurto požymių.

Prašo supratimo

Kėdainių ugniagesiams gelbėtojams, medikams ir policijos pareigūnams dažnai tenka skubėti į pagalbą vienišiems senoliams, įvairių negalių turintiems, ligotiems ar tiesiog vienišiems asmenims.

Statistiškai per metus Kėdainių miesto ir rajono ugniagesiai per pusšimtį kartų talkina medikams, kad šie galėtų patekti į butus ar namus, kuriuose žmonėms reikalinga pagalba.

Pareigūnų nuomone, būtų labai gerai, kad vieniši žmonės, turintys įvairių negalių ar sunkiomis ligomis sergantys gyventojai, galėtų netoli gyvenantiems giminaičiams ar kaimynams patikėti savo namo ar buto raktus, mat tuomet ugniagesiams netektų laužti durų.