Antradienio naktį Šumsko PKP VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai ir ten dirbę muitininkai tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusį automobilį „Volkswagen Passat“. Lietuvoje registruotą transporto priemonę vairavo 68-erių Vilniaus gyventojas. Pasieniečiams įtarus, kad jis gali vežti neteisėtą krovinį, nuspręsta automobilį patikrinti detaliau.

Paaiškėjo, kad pasatą jo savininkas pavertė riedančia slėptuve – jame įrengė „dėtuvių“ kontrabandai gabenti. Cigaretės slėptos pakeistoje galinio bamperio konstrukcijoje, po galinėmis sėdynėmis ir priekinėje panelėje specialiai įrengtose slėptuvėse.

Jose pasieniečiai ir muitininkai aptiko 1 680 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Bendra jų vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 6 703 eurai.

Pažeidėjas, jo automobilis ir neteisėtai gabentos cigaretės perduoti muitinės pareigūnams, kurie toliau tiria šį įvykį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją