Nuo ankstaus ryto LKPT ir VST pareigūnai išsirikiavo Trakų Vokėje, ties įvažiavimu į Vilnių. Pirmas įkliuvo alkoholį ir vairavimą bandęs suderinti „Mitsubishi“ automobilio vairuotojas. Į alkoholio matuoklį vyras pirmu kartu įpūtė 0,61 prom., antru – 0,52 prom. girtumą. Pasirodo, kad su vairuotojo pažymėjimu turės atsisveikinti ir nemažą baudą susimokėti lenktynininkas S. P.

Toje pačioje vietoje pareigūnai pričiupo ir kur kas girtesnį vyrą. „Audi“ automobiliu į reidą atvažiavusiam vyrui nustatytas lengvas girtumas. Vairuotojas į alkotesterį įpūtė 1,20 prom. ir 1,27 prom.

Pareigūnai apsvaigusius pažeidėjus gaudė ir Vakariniame aplinkkelyje. Šioje vietoje prisidirbo „VW Golf“ vairavęs vyras. Jam alkoholio matuokliu nustatytas 0,59 prom. girtumas.

Dar vienas pažeidėjas pagautas ir Talino gatvėje, „Subaru“ vairavusiam vyrui nustatytas lengvas neblaivumas, tačiau jis patikrinimo metu tik girtėjo – pirmu kartu nustatytas 0,77 prom., o antru 1,09 prom. girtumas.

Įkliuvo vaikus pasiimti važiavusi mama

Moterys nuo vyrų taip pat neatsiliko, ties įvažiavimu į Vilnių pareigūnai sustabdė BMW vairuotoją. Moteriai buvo nustatytas lengvas girtumas – pirmu kartu užfiksuotas 0,97 prom., antru 0,81 prom.

Pažeidėjų gretas netrukus papildė dar viena moteris, ji labiausiai šokiravo pareigūnus – būdama neblaivi ji keliavo į Varėnos rajoną pasiimti savo vaikų. Vakariniame aplinkkelyje sustabdyta „Škoda“ automobilio vairuotoja į alkoholio matuoklį įpūtė 0,59 prom. girtumą. Moteriai taip pat teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.

Kelionę tęsė pėsčiomis

Po pertraukos apie 14 val. pareigūnai nusprendė patikrinti kelias vietas vienu metu, tačiau labiausiai girti vairuotojai „kibo“ Nemenčinėje.

Keli lengvai neblaivūs vairuotojai Bažnyčios gatvėje įkliuvo vienas po kito. „Volvo“ ir „Toyota“ vairavusiems vyrams buvo nustatytas toks pats girtumas – alkotesteris parodė 0,44 prom. Vienas pilietis pasakojo, kad alkoholį vartojo ryte, tačiau nepakankamai išsiblaivė prieš sėdantis prie automobilio vairo.

Kiek stipriau vakar pašventęs vyras tapo reido rekordininku – mėlyne po akimi pasipuošęs „Audi“ vairuotojas į alkoholio matuoklį pirmu kartu įpūtė 1,71 prom. girtumą, o antru 1,68 prom. alkoholio. Vyras teigė, kad vakar gėrė ir vakar užsistatė mėlynę.

„Audi“ vairavęs vyras ne tik prarado vairuotojo pažymėjimą, gavo baudą, bet ir akimis palydėjo nutempiamą savo automobilį. Pažeidėjas su alkoholiu apsirūpinusiu draugu kelionę namo tęsė pėsčiomis.

Policininkai informuoja, kad tokie reidai vyks dažnai, tad ragina vairuotojus laikytis KET.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)