Vyro paiešką nedelsiant pradėjo Ignalinos rajono policijos komisariato pareigūnai. Bendraujat su vyro kaimynais ir pažįstamais buvo nustatyta, kad vyras paskutinį kartą pastebėtas 2022 m. spalio 21 dieną.

Tądien apie 18 val. jis išėjo į savo namus iš gretimo kaimo, Ignalinos rajone. Vyro buvo ieškoma visoje apylinkėje, apžiūrėta dingusiojo vyro gyvenamoji vieta, patikrintos apleistos sodybos ir pastatai.

Paiešką vykdė ir Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, jie ieškojo dingusiojo netoli namų esančiame melioracijos griovyje, bet paieškos nedavė rezultatų.

Vėliau prie policijos pareigūnų prisijungė ir savanoris vyras, jis apylinkes išžvalgė su bepilote skraidykle, o policijos pareigūnai analizavo gautą vaizdo medžiagą, tačiau jokių dingusio asmens pėdsakų taip pat nebuvo rasta.

Dingusio vyro ieškoti padėjo Ignalinos rajono policijos rėmėjai, kurie dar kartą apvaikščiojo ir apžiūrėjo teritoriją, taip pat Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdybos pareigūnai su tarnybiniais šunimis, paruoštais ieškoti dingusių žmonių. Žmogaus pėdsakų ir kvapo taip pat nebuvo užfiksuota.

Per daugiau nei mėnesį trukusią asmens paiešką surasti reikšmingų įrodymų, galinčių padėti nustatyti dingusio vyro vietą, nepavyko.
Paieškos buvo atnaujintos nutirpus sniegui ir atšilus orams.

2023 m. balandžio 11 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimų poskyrio pareigūnai dar kartą kaimo apylinkes apžiūrėjo pasitelkę droną. Po kelių valandų trukusios paieškos, galimai ieškomo vyro kūnas buvo rastas visai netoli jo namų, šalia melioracijos griovio.

Vėlyvą rudenį ši pelkėta pievos vietovė buvo užlieta vandeniu, o pavasarį vanduo atslūgo. Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas, dėl asmens paieškos, kurio metu teismo medicinos ekspertai atliks rasto kūno DNR tyrimą ir nustatys tikslią asmens tapatybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją