Šių nusikaltimų tyrimą iš rajonų komisariatų į savo rankas perėmė Šiaulių apskrities policijos nusikaltimų nuosavybei valdybos pareigūnai. Jie išanalizavo ir susistemino vagysčių vietas, jų objektus, nusikaltėlių braižą. Balandžio 5-ąją kriminalistų darbą vainikavo sėkmė - Kelmėje su įkalčiais buvo sulaikyti trys įtariamieji, iš transporto priemonės pavogę dyzelino.

Apie 4 val. nakties, sugadinus Kooperacijos gatvėje stovėjusio vilkiko MAN degalų bako užraktą, buvo pasisavinta dyzelino, kurio bendra vertė – 420 eurų. Pajutę, kad juos pastebėjo, įtariamieji iš įvykio vietos spruko, tačiau pabėgti jiems nepasisekė.

Už gero kilometro buvo surastas BMW, jo bagažinėje policijos pareigūnai rado talpyklas su pavogtu dyzelinu. Prie automobilio vairo sėdėjo 35 metų Baisogalos gyventoja. Dar du sprunkantys įtariamieji skirtingose vietose buvo sulaikyti po keleto valandų: vienas - Kelmėje, kitas - jau už Kelmės ribų.

Vienas bėglys, sprukdamas iš dyzelino vagystės vietos, sugebėjo dar įlįsti į svetimą neužrakintą automobilį ir nugvelbti ten buvusią banko mokėjimo kortelę.

Sulaikytieji – tai 32 metų moters sugyventinis ir pastarojo 24 metų pažįstamas iš Radviliškio rajono. Abu jie ne kartą teisti, daugiausiai už vagystes. Vyrams pateikti įtarimai dėl dyzelino vagystės. Teismas leido abu suimti mėnesiui.

Įtarimas dėl vagystės pateiktas ir BMW vairuotojai. Jai teiks aiškintis ir su Vaiko teisių apsaugos tarnyba. Kai kriminalistai nuvyko į jos gyvenamąją vietą daryti kratos, rado tris mažamečius vaikus. Jų amžius nuo 1,5 iki 12 metų. Vaikai buvo palikti be priežiūros.

Įtariama, kad įtariamieji apvogė ir daugiau transporto priemonių. Per ikiteisminį tyrimą metu bus siekiama tai nustatyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją