Balandžio 7 d. naktį uostamiesčio centre budėjusių policininkų dėmesį lengvasis automobilis patraukė kiek po vidurnakčio. „Volvo“ sustabdytas Galinio Pylimo gatvėje.

Patikrinę dokumentus, pareigūnai mašinos vairuotojui priekaištų neturėjo. Jiems įtarimą sukėlė keleivis. Nuspręsta jį nuvežti į policijos komisariatą.

Jame atlikta dalinė 20-mečio apžiūra parodė, jog patruliai nesuklydo. Pas vaikiną rasta metalinė dėžutė, kurios viduje buvo keturi folijos lankstinukai su biria medžiaga.

Neabejojama, kad tai narkotikai. Taip pat rasta ir viena suktinė su augalinės kilmės galimai narkotine medžiaga - marihuana.

Jaunas klaipėdietis sulaikytas ir uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Baudžiamoji atsakomybė už šį nusikaltimą gresia ir trims jauniems vyrams, balandžio 6 d. sulaikytiems Palangoje.

Apie 6.27 val. pareigūnai juos pastebėjo sėdinčius „Mercedes - Benz“, stovėjusiame kurorto Vanagupės gatvėje.

Dviem 30-mečiams ir 36 metų vyrui teks paaiškint iš kur gavo folijos lankstinuką su baltos spalvos biria medžiaga, kuris rastas automobilio atlenkiamame skydelyje nuo saulės.

Įtariama, kad tai narkotinės medžiagos.