Teismas informuoja, kad Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis 2023 m. balandžio 6 d. nutartimi kreipėsi į Kauno apygardos teismo pirmininką ir perdavė spręsti klausimą dėl Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų baudžiamosios bylos perdavimo iš Kauno apylinkės teismo kitam Kauno apygardos teismo veiklos teritorijoje esančiam teismui.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, jog dėl minėtų įvykių buvo sugadintas Kauno apylinkės teismo turtas, dėl ko teismas patyrė 1718,74 eurų turtinę žalą, kurią atlygino draudimo bendrovė, ir taip pat dėl to, kad byloje kaip liudytojai apklausti keturi Kauno apylinkės teismo darbuotojai.

„Nagrinėjant minėtą baudžiamąją bylą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose proceso dalyviams gali kilti pagrįstų abejonių dėl tame pačiame teisme dirbančių teisėjų objektyvumo bei nešališkumo“ – akcentuojama nutartyje.

Kauno apylinkės teismo pirmininko nuomone, jeigu minėta baudžiamoji byla būtų nagrinėjama Kauno apylinkės teisme, objektyviam stebėtojui kiltų abejonių teismo nešališkumu.

„Siekiant užtikrinti teisingą, visapusišką ir objektyvų bylos išnagrinėjimą bei proceso dalyvių teisę į nešališką teismą, byla turėtų būti perduota kitam Kauno apygardos teismo veiklos teritorijoje esančiam teismui“ – nutartyje pažymėjo teismo pirmininkas.

Ši nutartis neskundžiama ir įsiteisėja nuo priėmimo dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją