Jau daugiau kaip tris mėnesius nuteistųjų bičiuliai nebeturi galimybės kvaišalus, mobiliuosius telefonus, kitus draudžiamus daiktus mėginti perduoti paslėpus juos maisto produktų ar higienos priemonių siuntiniuose. Tačiau „tiekėjai“ ieško naujų būdų bei mėgina pasinaudoti įstatymų išlygomis.

Nuteistieji prarado teisę gauti pašto bei perduodamus siuntinius su maisto produktais, higienos reikmenimis, kitomis buities prekėmis, tačiau kartą per 6 mėnesius gali gauti drabužių ir avalynės siuntinį.

Balandžio 12-osios popietę į Vilniaus 2-uosius pataisos namus iš pašto buvo atvežtas siuntinys, adresuotas nuteistajam 28 metų Edmundui O.

Iš Kauno atsiųstame siuntinyje buvo marškinėlių, džinsai, sportinis kostiumas bei sportinių batelių pora.

Siuntinį tikrinusiam prižiūrėtojam įtarimą sukėlė sportbačiai. Vieno jų liežuvėlyje pareigūnas užčiuopė kažkokį nedidelį daiktą. Atplėšus liežuvėlį viduje aptiktas polietileno maišelis su gelsvos spalvos milteliais. Toks pat „implantas“ rastas ir antrame batelyje. Įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas. Bateliuose buvo paslėpta apie 12 gramų šių kvaišalų.

7 kartus teistas, Kaune gimęs, tačiau pastaruoju metu nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjęs Edmundas O. šįsyk už grotų atsidūrė dėl vagysčių bei neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu. Už šiuos Ukmergėje įvykdytus nusikaltimus Vilniaus apygardos teismo jam skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė baigsis 2007-ųjų vasarį.

Pareigūnams nuteistasis sakė nežinąs, kas siuntęs batelius su kvaišalais, tačiau prisipažino, kad juos „užsakęs“ kitas, iš matymo pažįstamas, nuteistasis. Tokia taktika pataisos namuose gana dažna: siuntinys su rizikingu kroviniu ateina mažiau įtartino nuteistojo vardu. Už tokią paslaugą paprastai atsilyginama cigaretėmis ar kitomis paklausiomis prekėmis.

Rastosios medžiagos perduotos ekspertams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 600 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.