Trečiadienio rytą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai tikrino keleivių, skrendančių į Nyderlandus, į Eindhoveną, kelionės dokumentus.

Tarp skrendančiųjų buvo ir 41 metų Rusijos pilietis, pateikęs tvarkingą galiojantį savo šalies pasą. Tačiau kartu su juo vyras pasieniečiams padavė ir vairuotojo pažymėjimą, neva jam išduotą Rusijoje.

Jį išvydę, VSAT pareigūnai suabejojo dėl dokumento autentiškumo. Tikrinant toliau paaiškėjo, jog tai – visiška klastotė. Dokumento kortelė neatitinka nustatyto pavyzdžio, ofsetinis tinklelis, rekvizitai, nuotrauka, numeris atspausdinti rašaliniu spausdintuvu, nėra iškiliosios spaudos.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo. Rusijos piliečiui už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Užsienietis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją