Pirminiais duomenimis, kovo 29 d. Marijampolės apskr. VPK Vilkaviškio r. PK gautas vyro (gim. 1972 m.) pranešimas, kuriame nurodė, kad tą pačią dieną, apie 19.41 val., į mob. ryšio telefoną gavo žinutę, kurioje pranešama apie tariamai nesumokėtą administracinę baudą ir nurodyta prisijungimo nuoroda jai apmokėti.

Suvedus prisijungimo prie banko duomenis, nuo vyrui priklausančios banko sąskaitos buvo nuskaityta 1070 eurų suma.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d. (sukčiavimas).

Perspėjo pareigūnai

Trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ Policijos virtualus patrulis pasidalino informacija apie sukčius.

„Būkite atsargūs, plinta „naujas“ sukčiavimo būdas. Sukčiai siunčia SMS žinutes, kuriuose nurodoma, kad jums rašo VMI: jūs turite naują pranešimą dėl nesumokėtų administracinių baudų ir nurodoma prisijungimo nuoroda.

Paspaudus ant nuorodos būsite nukelti į puslapį, kuris atrodo išties kaip tikras VMI puslapis. Netikrumą išduoda keletas detalių: originalus VMI puslapis siūlo daugiau prisijungimo būdų per išorines sistemas nei sukčių, taip pat sukčių puslapyje neveikia prisijungimas nei su VMI priemonėmis nei su el. parašu (šios parinktys neaktyvios).

O jeigu jau nukentėjote nuo sukčių – praneškite policijai naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją