Šiaulių apygardos teismas praneša, kad trys šiauliečiai – 19 kartų anksčiau teistas R. S., 15 kartų teista buvusi jo sutuoktinė I. B. ir jų bendrininkas, 22 kartus teistas R. B., 2021 metų lapkričio mėnesio pabaigoje sėdo į automobilį ir nuvyko į netoli Šiaulių esančio miestelio prekybos centrą.

Trijulė iš parduotuvės per du kartus pavogė 26 butelius įvairių alkoholinių gėrimų, tarp jų – degtinė „Zelionaja Marka“, brendžiai „Grand Cavalier“, „Torres“, degtinė „Absolut Lime“, kt.

Bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme, kaltinamieji savo kaltės neneigė. Kaltinamoji I. B. sakė, kad vogti į kitą miestą važiavo dėl to, kad Šiauliuose juos jau pažįsta dėl vagysčių iš parduotuvių.

Trijulė vyko vogti į konkretų prekybos centrą, nes iš kitų vagių girdėjo, kad ten nėra apsaugos darbuotojo. Prekybos salę saugo tik pardavėjos, todėl esą buvo labai patogu vogti. Pasak kaltinamosios, grįžę į Šiaulius jie vogtus alkoholinius gėrimus už pusę kainos pardavė savo nuolatiniams klientams.

Moteris teigė, kad už gautus pinigus nusipirko narkotikų. Ji žadėjo, kad išėjusi į laisvę, iš karto važiuos į reabilitacijos centrą.

Pasak prekybos centro atstovės, nusikaltimas išaiškėjo, kai buvo atlikta inventorizacija. Nusikaltimą padarę asmenys nustatyti pagal vaizdo kameromis užfiksuotus įrašus.

Pirmosios instancijos teismas šiauliečiams skyrė bausmes: R. B. – laisvės atėmimą 4 metams 2 mėnesiams, I. B. – laisvės atėmimą 4 metams 10 mėnesių, R. S. – laisvės atėmimą 5 metams. Prekybos centrui iš nuteistųjų priteista 340 eurų turtinei žalai atlyginti.

Du nuteistieji apskundė nuosprendį. Moteris, prašydama švelnesnės bausmės, teigė, esą nebuvo atsižvelgta į tai, kad ji tuo metu vartojo narkotikus, buvo nuo jų priklausoma, reikėjo pinigų kvaišalams. Žadėjo ateityje gyventi dorai bei sąžiningai.

Jos bendras nesutiko su paskaičiuota pagrobto turto verte. Jo manymu, vertė turėjo būti skaičiuojama be prekybininkų antkainio, nes prekės nebuvo parduotos, o pavogtos. Todėl nusikaltimas neva turėtų būti perkvalifikuotas į baudžiamąjį nusižengimą ir paskirta švelnesnė bausmė.

Teisėjų kolegija skundus atmetė ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo paskelbtą nuosprendį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją