Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Bylos duomenimis, G. P. atlikdamas terminuotą laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namų atvirojoje kolonijoje (šiuo metu – Alytaus kalėjimo atvirojo tipo bausmės atlikimo vieta), savo žinioje neteisėtai laikė du paketėlius, kuriuose buvo bendras 10,4 gramų gryno heroino kiekis.

G. P., ketindamas šias narkotines medžiagas išgabenti, 2022 m. lapkričio 10 d. paketėlius su heroinu paslėpė už savo kelnių juosmens, tačiau patikros, kuri atliekama prieš asmenų konvojavimą, metu pareigūnai šias medžiagas rado ir paėmė.

G. P. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalis). Už šią nusikalstamą veiką numatomas laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją