Pirminiais duomenimis, kovo 29 d., apie 0 val. 25 min., Vilniuje, Švitrigailos g., bute kilo gaisras, kurio metu apdegė daiktai bei aprūko sienos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad atvykus, atvira liepsna degė butas. Iš antro aukšto, pastačius kopėčias, buvo nukelti du vyrai, vienas iš jų buto savininkas, galimai apsinuodijęs dūmais, išvežtas į ligoninę. Gaisro metu aprūko kambario (6x3 m) sienos ir lubos, apdegė baldai. Išgelbėtas kačiukas. Dūmų detektoriaus nebuvo.

Pasirodo, kad apie įvykį pranešė moteris, ji teigė, jog jos brolis atsiuntė vaizdo medžiagą, kurioje nufilmuota, kaip jis bando padegti butą.

Įtariamas padegimas. Nuostolis nustatinėjamas.

Įtariamasis (gimęs 1998 m.), suteikus med. pagalbą dėl apsinuodijimo dūmais, uždarytas į areštinę.

Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas).

Neatsiliepė geru žodžiu

Liudininkai Delfi žurnalistui papasakojo apie įtariamąjį, jie teigė, kad jaunas vyras yra gerai žinomas.

Pasakojama, kad gaisrą, įtariama, sukėlusį vyrą prieš mėnesį paliko neapsikentusi žmona, jie turi du mažamečius vaikus. Teigiama, jog jis stipriai vartojo alkoholį bei narkotikus.

Anot liudininkų, prieš pora dienų įtariamąjį vaikėsi policija. Jis nuo pareigūnų bandė pabėgti pro buto langą, tačiau sudrausmintas kaimynų neįvykdė savo ketinimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją