Sprogmenį tamsoje pastebėjo akylas pro šalį važiavęs šiaulietis. Pirminė versija, kad tai – karo laikų artilerijos sviedinys, o šalia – du sprogdikliai.

Aukštabalio gatvė yra remontuojama, darbo dienomis ten vyksta kasimo ir kiti darbai, todėl aplink radinio vietą yra daug iškasinėtų plotų. Ar mirtį nešantis daiktas buvo iškastas ir paliktas likimo valiai darbininkų, ar atgabentas iš kitos vietos – nežinia. Sprogmens būta pavojingo, su sprogstamąją medžiaga.

Po trijų valandų atvykę „Aro“ išminuotojai jį ir šalia buvusius sprogdiklius išgabeno ir sunaikino. Iki jų atvykimo pavojingą vietą saugojo Šiaulių policijos pareigūnai. Jiems teko iš miego prikelti ir netoliese stovėjusių automobilių savininkus, kad šie patrauktų transporto priemones.

Anot policijos, auksinė taisyklė, kuria turėtų vadovautis sprogmenį radę žmonės - jo neliesti, o paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Taip elgdamasis žmogus užtikrins saugumą aplinkiniams bei sau. Tolesni veiksmai - policijos pareigūnų prerogatyva. Jie gali įvertinti situaciją, užtikrinti saugumą ir priimti sprendimus, kaip su tuo sprogmeniu elgtis, kad nekiltų pavojus aplinkiniams.

„Jokiu būdu nereikėtų sprogmens atsikratyti, numetant jį į kaimyno daržą ar nukišant į „saugią“ vietą kur nors pamiškėje, ar po krūmu. Nešioti ir mėtyti daiktą, įtarus, jog tai – sprogmuo, yra labai neatsakinga ir nusikalstama“, – įspėjama policijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją