Šeštadienį Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai patruliavo Gluobių kaimo apylinkėse, Šakių rajone. Ten jie pastebėjo gulintį sprogmenį. Ši vieta – maždaug už 100 metrų nuo sienos su Rusija. Pasieniečiai iškart ėmėsi saugoti šią vietą ir aplinkinę teritoriją bei informavo kitas institucijas.

Kaip įprasta tokiais atvejais, buvo paskelbtas planas „Skydas“.

Į įvykio vietą atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad rastas sprogmuo – Antrojo pasaulinio karo laikų rankinė granata F-1. Įvertinę jo būklę, išminuotojai pavojingą radinį sėkmingai sunaikino vietoje.

Sovietinė F-1 rankinė granata – sprogstamasis šaudmuo, naudotas prieš pėstininkus. Ji sukurta pagal prancūzišką F1 granatą, turi 60 g sprogstamojo užtaiso. Bendras svoris su sprogdikliu – apie 600 g.

Dėl savo formos ir geltonai žalios spalvos praminta „citrinuke“. Net ir išgulėjusi žemėje daugiau kaip 70 metų, surūdijusi, ji vis dar gali būti mirtinai pavojinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją