Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Lazdijų rajone, Tarnaukos kaimo apylinkėse, sustabdė patikrinti autobusą, vykstantį maršrutu Praha - Pernu.

Lenkijos įmonės autobusu į Estiją keliavo ir 40 metų Moldovos pilietis. Tikrindami vyro daiktus, pasieniečiai aptiko greičiausiai padirbtą Rumunijos piliečio asmens tapatybės kortelę, neva išduotą to paties asmens vardu.

Moldavas VSAT pareigūnams paaiškino nežinojęs, kad ši asmens tapatybės kortelė – netikra. Vyras netgi negalėjo pasieniečiams nurodyti, kada ir kas jam davė šį dokumentą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Moldavui už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Moldovos piliečiui tęsti kelionės į Estiją neleista, jis buvo sulaikytas. Teismas leido vyrą suimti dviem mėnesiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją