Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad praėjusią savaitę Tauragės rajone pareigūnai pas gyventoją ūkinėse patalpose rado 1 traukiamą ir 3 statomuosius tinklus.

Šią savaitę, tęsdami akcijos „Saugom lydeką 2023“ reidus, aplinkosaugininkai patikrino sodybą ir ūkines patalpas Šilutės rajone. Nustatyta, kad ūkinėse patalpose rasti net 158 statomieji tinklai ir 6 gaudyklės.

Klaipėdos rajone, dalyvaujant ir neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams, patikrinus sodybos ūkinės paskirties patalpas buvo rasti ir paimti 34 statomieji tinklai.

Kaip teigia Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė, labai svarbu, kad tinkliniai įrankiai nepasiektų mūsų upių ir ežerų.

Apžiūrint tinklus nustatyta, kad pastaruoju metu jie nebuvo naudojami, bet didžioji jų dalis paruošti žvejybai ir bet kuriuo metu galėjo būti panaudoti. Visi įrankiai paimti laiku, nespėjus jais padaryti žalos žuvų ištekliams.

„Tinklinius ne mėgėjų žvejybos įrankius yra draudžiama laikyti ir naudoti, išskyrus su leidimais įgytus ir paženklintus“, – primena M. Ramanauskienė.

Visiems trims pažeidėjams gresia baudos iki 200 eurų bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Akcija „Saugom lydeką 2023“, trunkanti nuo vasario 1 d. iki balandžio 30 d., susijusi su galiojančiu draudimu gaudyti lydekas. Taip norima užtikrinti šių žuvų apsaugą prieš nerštą ir neršto laikotarpiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją