„Policijos pareigūnė keikiasi, liepia šaukdama rašytis dokumentus, net sutrenkia žmogui“, – teigia vaizdo įrašu su Delfi pasidalijęs skaitytojas.

Tai jau antras įrašas, kuriame užfiksuota ta pati pareigūnė. Prieš savaitę ėmė plisti vaizdai, kuriame policijos uniformą vilkinti moteris ima nuo stalo vieną po kito butelius ir deda prie lūpų.

Delfi skaitytojas teigia, kad jo atsiųstame įraše užfiksuota tai, nuo ko viskas prasidėjo.

Pareigūnė reikalauja užpildyti dokumentą. Vyrui niekaip nesiseka be klaidų parašyti žodžio „dėl“. Netekusi kantrybės, policininkė kelis kartus pavartoja rusišką keiksmažodį.

Neoficialiais duomenimis, nufilmuota pareigūnė kolegoms teisinosi, kad tokiu būdu sužinojo jai reikalingą informaciją.

Gali būti, kad policininkė buvo tyčia provokuojama, nes vaizdo įraše, kurį turi Delfi, matyti, kad kamera įjungiama, prieš įeinant pareigūnei į kambarį.

Šiaulių apskrities policijos viršininkas Ramūnas Sarapas Delfi sakė, kad matė abu įrašus ir bendravo su ten užfiksuotais žmonėmis.

„Neigiamai vertinu tą situaciją. Negaliu turėti išankstinės nuomonės, nes atliekamas tarnybinis patikrinimas. Pareigūnai surinks visus duomenis, visą informaciją ir įvertins“, – sako R.Sarapas.

Anot jo, uniformą dėvintis pareigūnas privalo laikytis tam tikrų taisyklių ir bendro etiketo, paisyti moralės normų.

„Vartojimas keiksmažodžių šalies, kuri vykdo karą prieš suverenią valstybę – sunkiai suvokiamas man kaip vadovui ir žmogui“, – teigia Šiaulių apskrities policijos viršininkas.

Pareigūnė nėra nušalinta nuo tarnybos.

„Greitai, gal būt kitos savaitės bėgyje, bus surinkti visi duomenys ir bus priimtas optimalus verdiktas šioje situacijoje“, – tikina R. Sarapas. Jis žada, kad tyrimo išvados bus paviešintos.

„Šiandien gėda matyti tokius vaizdus, kai yra tokie reitingai ir toks žmonių pasitikėjimas. Vienas šaukštas deguto gadina visą statinę medaus. Pareigūnui tai nederantys veiksmai“, – neslepia apmaudo R.Sarapas.

Šiaulių apskrities policijos vadas neatmeta, kad pareigūnei gali tekti atsisveikinti su tarnyba.

Šį įvykį tiria ir Imuniteto valdyba. Patikrinimas įprastai trunka 30 dienų, esant būtinumui – terminas gali būti pratęstas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją