Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad 2021 m. lapkričio 13 d. kaltinamieji Varėnos rajone esančiame Būdų miške perėmė kontrabandinių cigarečių siuntą.

Abu pasikėsino Lietuvos teritorijoje gabenti akcizais apmokestinamas prekes – Baltarusijos Respublikos banderolėmis paženklintus rūkalus – 12491 pakelį cigarečių „Minsk Super Slim“. Kontrabandinių cigarečių vertė yra beveik 44 000 eurų.

Vyrai cigaretes miške rišo į ryšulius toliau gabenti pėsčiomis, bet juos pastebėjo VSAT pareigūnai.

Kaltinamieji prekes paliko ir leidosi bėgti iš įvykio vietos, tačiau pasitelkus Krašto apsaugos savanorių pajėgas, policijos pareigūnus, Frontex sraigtasparnį ir tarnybinius šunis, abu bėgliai buvo surasti ir sulaikyti.

Tarp bandžiusių pabėgti iš įvykio vietos yra nustatytas dar vienas įtariamasis, jam išduotas Europos arešto orderis. Vyras sulaikytas Vengrijoje ir ten teisiamas už kitą nusikaltimą. Šiuo metu teisėsauga laukia jo perdavimo Lietuvai.

Teismas alytiškį ir Varėnos gyventoją pripažino kaltais dėl pasikėsinimo neteisėtai disponuoti akcizais apmokestinamomis prekėmis Abiem skirtos po 4 tūkst. 900 eurų dydžio baudos. Kontrabandinės cigaretės bus sunaikintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją