Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Varėnos rajono Balbutų kaimo apylinkėse. Miškingoje vietovėje pasieniečiai pastebėjo du įtartinus vyrus. Jie nešėsi juodos spalvos maišus. Ši vieta yra už maždaug pusės kilometro nuo valstybės sienos su Baltarusija.

VSAT pareigūnų reikalavimams sustoti vyrai nepakluso. Jie metė maišus ir spruko gilyn į miško tankmę.

Pasieniečiai buvo greitesni – abu bėglius netrukus sučiupo. Paaiškėjo, kad sulaikytieji – 27-erių vilnietis ir 36-erių Šalčininkų rajono gyventojas. Jų maišuose buvo 380 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką, gresia bauda nuo 2 000 iki 5 590 eurų. Be to, kontrabandininkams teks atsakyti ir už teisėtų pareigūnų reikalavimų nevykdymą. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Po apklausų, įteikę šaukimus, abu sulaikytuosius pasieniečiai paleido. Vyrai privalės atvykti į užkardą, kai ten bus nagrinėjamos jų administracinės bylos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją