Lenkijoje registruotą transporto priemonę vairavo 39-erių Latvijos pilietis.

Kalvarijos pasieniečiams jis pateikė tvarkingus automobilio dokumentus, bet vairuotojo pažymėjimas, neva išduotas Rumunijoje, pareigūnams sukėlė įtarimų. Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos, pareigūnams užteko keliolikos minučių nuspręsti, jog greičiausiai tai – klastotė.

VSAT pareigūnai latvį sulaikė ir uždarė į areštinę.

Nustatyta, kad šis vyras į Lietuvą atvyko iš Latvijos, ten pasienyje nuolatiniai tikrinimai nėra atliekami.

Dar vieną netikrą vairuotojo pažymėjimą Kalvarijos pasieniečiai išaiškino tą pačią dieną priešpiet, kai toje pačioje vietovėje patikrinti sustabdė automobilį „Opel Zafira“ su olandiškais numeriais.

Į Lietuvą važiuojantis 26-erių Tadžikistano pilietis pateikė savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiams kilo įtarimas, kad dokumentas greičiausiai padirbtas: imituota UV apsauga, nėra mikroteksto, halogramos.

Tadžikas taip pat atsidūrė areštinėje.

Abiem atvejais VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėjo ikiteisminius tyrimus. Vairuotojams už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Kalvarijos pasieniečiai tadžikui už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės surašė administracinio nusižengimo protokolą ir skyrė 375 eurų baudą bei 6 mėnesiams atėmė teisę vairuoti.

Automobiliai perduoti vėliau atvykusiems asmenims, turėjusiems tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją