Teigiama, kad Sakartvelo Vidaus reikalų ministerija penktadienį informavo, jog buvo pradėtas tyrimas dėl Tbilisyje rastos negyvos nepilnametės. Mergaitės kūnas buvo aptiktas, kai ji dingo ketvirtadienį.

Tyrimas vykdomas pagal straipsnį „tyčinis nužudymas sunkinančiomis aplinkybėmis“, nepilnametės kūnas išsiųstas skrodimui. Portalas rašo, kad mergaitei 12 metų.

Nužudyta 13-metė lietuvė

Su Delfi redakcija susisiekė vyras ir pranešė, kad Sakartvele nužudyta mergaitė Lietuvos pilietė, ji yra jo 13-metė sesuo.

Pokalbį vaikinas pradėjo sukrečiančiais žodžiais: „Turime tragediją šeimoje...“.

Teigiama, kad ketvirtadienį, kovo 16 d., vakare 13-metė išėjo į lauką pavedžioti šuniuko, grįžusi paprašė dar pabūti lauke su pussesere, tačiau šioms išėjus jos galimai susipyko ir išsiskyrė jų keliai. Lietuvė į lauką išėjo viena, tėvai apie tai sužinojo už pusvalandžio ir nedelsiant išskubėjo jos ieškoti, tačiau ją rado jau nebegyvą.

„Išbėgo ieškoti ir po 3 valandų rado 50 metrų nuo namų, krūmuose negyvą“, – sukrečiančias detales pasakojo vaikinas.

Buvo galimai pasmaugta

Anot tragediją šeimoje patyrusio vyro, jo sesers paieška buvo pradėta apie 23 – 24 val. (vietos laiku), ieškojo rajono gyventojai, pareigūnai, visi prisidėjo. Apie 3 val. nakties kaimynė mergytę rado negyvą, jos kūnas aptiktas krūmuose. Pirminiais duomenimis, 13-metė buvo pasmaugta.

Įtariamasis dar nėra surastas, policijos pareigūnai tiria įvykio aplinkybes. Šeima laukia, kada paaiškės daugiau šios tragedijos detalių ir galės sužinoti tiesą.

Vaikinas Delfi papasakojo, kad juos ištikusi žiauri nelaimė yra pagrindinė naujiena Sakartvele, žinia eskaluojama ir politiniu lygmeniu, teigiama, jog yra ginčijamasi dėl aplinkybių. Visa susidariusi situacija skaudina ir piktina tragediją išgyvenančius artimuosius.

Šeima negaili gerų žodžių Lietuvos ambasadai, teigiama, kad jie labai stipriai padeda visais klausimais, tačiau norėtų gauti dar daugiau pagalbos iš Lietuvos institucijų.

Nuolat palaikomas ryšys su vietos teisėsauga

„Lietuvos atstovybė Sakartvele ir ambasadorius A. Kalindra nuolat palaiko ryšį su žuvusios artimaisiais ir suteikia visą reikalingą pagalbą. A. Kalindra taip pat susisiekė su Sakartvelo teisėsaugos institucijomis, kurios tiria įvykį ir aiškinasi aplinkybes“, – Eltai sakė Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Paulina Levickytė.

Reiškia užuojautą

Socialiniame tinke „Facebook“ žmonės pasidalino pranešimu, kad Sakartvele įvyko tragedija. Teigiama, kad skaudi nelaimė įvyko Lietuvių bendruomenės narių šeimoje.

„Lietuvių bendruomenės Sakartvele vardu reiškiame nuoširdžią užuojautą šeimai ir artimiesiems“, – rašoma pranešime.

Rašoma, kad mergytės laidotuvės vyks kovo 21 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)