Šiaulių policija skelbia, kad tarp kovo 6 d. 18 val. 30 min. ir kovo 7 d. 9 val. 30 min. Šiauliuose, Vilniaus g., nuo taktilinio žemėlapio nulaužta skulptūra „Šaulys“.

Taktilinis Saulės objektų žemėlapis skirtas neregiams. Jis priklauso Šiaulių turizmo informacijos centrui (TIC).

„Niekas jos nepavogė. Ji maža, sprindžio dydžio, dabar guli ant mano stalo“, – sakė Šiaulių TIC direktorė Rūta Stankuvienė. „Rangovai planuoja atvažiuoti šią savaitę ir ją privirinti“.

Šiaulių TIC interneto svetainėje rašoma:

„Gaidžio“ laikrodžio aikštėje įkurdintas mieste esančių Saulės objektų taktilinis žemėlapis – naujiena mieste. Tai ir meno objektas, ir simbolinis žemėlapis. Neįprastos, apskritimo formos žemėlapis atrodo kaip Saulė. Visi 11 Saulės objektų realiai yra nutolę vienas nuo kito nemažais atstumais, todėl kūrėjai pasirinko simbolinį vaizdavimo mastelį.

Šio žemėlapio paskirtis – padėti žmonėms su regėjimo negalia bei žmonėms su judėjimo negalia lengviau ir įtaigiau (menine prasme) susipažinti su pagrindiniais saulės objektais Šiaulių mieste. Taip pat padėti suprasti žmonėms, liečiantiems pirštų galiukais skulptūrą, kokia yra struktūrinė objektų forma, pajausti turistinių objektų mastelį, reljefo išraiškingumą, lengviau orientuotis aplinkoje.

Saulės objektų žemėlapį kūrė Lietuvos nacionalinės premijos laureatas skulptorius prof. Arūnas Sakalauskas, dizaineris prof. Vakaris Bernotas, 3D dizaineris Arvydas Barasa, programuotojas Andrius Grinkevičius, dizainerė Ugnė Bernotaitė.

Neatmetama, kad „Šaulio“ skulptūrėlė nulaužta netyčia. Patirtą žalą Šiaulių TIC įvertino 800 eurų. Policija pradėjo tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją