VSAT praneša, kad nereikia manyti, kad cigarečių kontrabanda ir jų perpardavinėjimas – išimtinai savivaldybių, besiribojančių su Baltarusija, gyventojų „verslas“. Savo dalį nuo šio neteisėto „pyrago“ atsiriekti mėgina ir gyvenantieji Lietuvos regionuose, kurie gerokai nutolę nuo mūsų šalies rytinio pasienio.

Trečiadienio vakare VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos pareigūnai Panevėžio rajone patikrinti sustabdė automobilį „Citroen C5“. Automobilį lietuviškais registracijos numeriais vairavo jo savininkas žemaitis – 48-erių metų Naujosios Akmenės gyventojas.

Apžiūrėdami sustabdytą automobilį, pasieniečiai jame aptiko 1 850 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio rūkalų kiekio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 7 326 eurai.

Pagėgių pasienio rinktinėje dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką šiam žemaičiui pradėta administracinės bylos teisena. Vos prieš pusmetį dėl tokio pat nusižengimo pasieniečiai šį Naujosios Akmenės gyventoją jau buvo sulaikę. Tąkart skirtos 5 200 eurų baudos jis iki šiol nesumokėjo. Dabar prie jos prisidės nauja – nuo 5 760 iki 6 000 eurų, taip pat bus konfiskuotas automobilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją