Šiaulių apskrities policija praneša, kad narkotinių medžiagų gabenimo operacija buvo surengta 2021 m. gruodį.

Organizatorius – moksleivis

Įtariama, kad jos iniciatorius buvo 23 metų vienos kolegijos moksleivis. Kadangi jis neturėjo pinigų kvaišalams įsigyti, pasiūlė į šį verslą įsitraukti nuo mokyklos laikų pažįstamam bendraamžiui. Šis neseniai buvo grįžęs iš Vokietijos ir turėjo užsidirbęs keletą tūkstančių eurų.

Trečiuoju bendrininku tapo už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis jau teistas 24 metų šiaulietis. Vyrukai buvo suplanavę iš Jungtinės Karalystės parvežtas narkotines medžiagas parduoti ir kiekvienas gauti per 10 tūkstančių eurų pelno.

Trijulę nuo pradžios persekiojo nesėkmės

Rengiantis į Didžiąją Britaniją parsivežti kvaišalų, kurių parūpino vienas ten gyvenantis lietuvis, pakeliui į oro uostą vaikinus ištiko eismo įvykis. Automobilis buvo sugadintas tiek, kad kelionės tęsti buvo neįmanoma.

Vaikinai nutarė į Didžiąją Britaniją važiuoti keleivius vežančiu mikroautobusu. Ir čia vėl nesėkmė – išvyko dviese, bet tikslą pasiekė tik vienas. Kitas iš Lenkijos turėjo grįžti namo, kadangi susizgribo, kad neturi asmens paso, o su asmens tapatybės kortele į Didžiąją Britaniją neįvažiuosi.

Nupirktų kvaišalų parsivežimas į Lietuvą irgi buvo komplikuotas. Marihuaną, už kurią sumokėjo apie 8000 eurų ir dar tiek pat liko skolingas, supakavęs ir paslėpęs penkiose automobilių durelėse, kurios turėjo būti gabenamos kaip atsarginės dalys, šiaulietis sužinojo, kad krovinį turėjęs vežti mikroautobusas jį paimti galės tik po savaitės.

Jaunuolis narkotikais prifarširuotas automobilių dureles paliko sutartoje vietoje, o pats išskrido į Lietuvą. Krovinį parlydėti į Didžiąją Britaniją išsiųstas kitas žmogus.

Vokietijoje mikroautobusą sustabdė policijos pareigūnai, bet paaiškėjo, kad stabdymo priežastis – krovinio viršsvoris.

Mikroautobusui pasiekus Lietuvą, kilo techninių problemų ir jis Kaune sustojo. Pajudėti buvo žadama tik po keleto dienų. Šiauliečiams teko išsinuomoti kitą mikroautobusą ir į Kauną važiuoti patiems.

Sulaikyti močiutės sodo namelyje

Gruodžio 17 d. į kelionę išsiruošė abu 23 metų vaikinai, bet parvažiavusius į Šiaulius, juos sulaikė Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Sulaikymas įvyko vieno įtariamųjų močiutės sodo namelyje, į kurį buvo nešamos pargabentos automobilių durelės su marihuana. Per kratą sodo namelyje buvo rasta ne tik ką tik atgabenti 9693 g „žolės“, bet ir iš seniau užsilikę beveik 43 g kanapių. Nusikalstamai veikai močiutės sodo namelį naudojančio vaikino namuose rasta kokaino.

Po keleto dienų antrankiai buvo uždėti ir trečiam kvaišalų gabenimo operacijos dalyviui – 24 metų šiauliečiui. Visiems trims pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, bei jų kontrabandos.

Laukia teismo

Įtariamieji buvo suimti: vienas 2 mėnesiams, kitas – pusei metų, trečias – devyniems mėnesiams. Šiuo metu kardomosios priemonės jiems pakeistos – du teismo laukia kontroliuojami apykojės, vienam skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

Dar vienas šiame ikiteisminiame tyrime figūruojantis įtariamasis, trijulei parūpinęs kvaišalų, yra ieškomas, nes nuo atsakomybės slapstosi užsienyje ir jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas į kitą baudžiamąją bylą.

Kaltinamieji pripažino, kad narkotinių medžiagų vartoja ir patys.

Bylą tyrė Šiaulių apskrities policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimą kuravo Šiaulių apygardos prokurorė. Baudžiamąją byla perduot nagrinėti teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją