Šiaulių rajone, Aleksandrijoje, policijos pareigūnai sustabdė V. Matulionio gatve važiavusį automobilį „Ford Tranzit“. Transporto priemonės gale buvo prikrauta dėžių, kurias atidarę, jie išvydo Lietuvos Respublikos banderolėmis nepaženklintų cigarečių pakelius. Iš viso transporto priemonėje buvo gabenama 3000 pakelių „Fest“. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir atliktos kratos su automobilio vairuotoju siejamuose objektuose.

Ir visur buvo rasta kontrabandinių rūkalų: jo bute – 14, kieme stovėjusiame automobilyje „Ford Focus“ – 140, o garaže - 19 670 cigarečių pakelių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis. Iš viso iš šešėlio pareigūnai ištraukė šiauliečio neteisėtai įgytus 22 824 pakelius rūkalų, kurių bendra vertė siekia beveik 100 tūkstančių eurų. Įtariama, kad cigaretės buvo skirtos parduoti nelegalioje rinkoje.

Vyras pripažino, kad žino, jog Lietuvos Respublikoje fiziniams asmenims draudžiama gabenti ir laikyti tabako gaminius, nepaženklintus Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka, nes už analogišką veiką šių metų vasarį yra jau baustas. Vasario 1 d. pareigūnai jo bute rado 90 pakelių kontrabandinių cigarečių. Rūkalai buvo konfiskuoti, o jų savininkui pradėta administracinė teisena ir skirta 400 eurų bauda, kuri pakeista 80 val. viešųjų darbų.

Kadangi dabar neteisėtai laikomų cigarečių kiekis žymiai didesnis, šiauliečiui pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pareikštas įtarimas. Ikiteisminį tyrimą kuruoja Šiaulių apygardos prokuratūra.

Tam, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją