Antradienio apypietę VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos pareigūnai uostamiestyje sustabdė automobilį „Toyota Yaris“. Automobilį su lietuviškais registracijos numeriais vairavo 63-erių Grigiškių (Vilniaus m. sav.) gyventojas.

Apžiūrėdami sustabdytą automobilį VSAT pareigūnai jo salone ir bagažinėje aptiko 5 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Sulaikytas vilnietis po apklausos paleistas, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Cigaretės ir automobilis saugomi Uosto pasienio užkardoje.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją