Uostamiesčio ugniagesiai po vidurnakčio iškviesti į miesto centrinėje dalyje, Taikos prospekte, stovintį bendrabučio tipo daugiabutį gyvenamąjį namą, pažymėtą 20 numeriu.

Gaisras kilo pirmajame pastato aukšte įsikūrusioje individualioje paslaugų įmonėje, užsiimančioje prekyba naujais ir naudotais kompiuteriais, jų bei kitos buitinės techniko techniniu aptarnavimu ir remontu.

Namo laiptinėje jautėsi degėsių kvapas.

Ugnis įsiplieskė dviejų kambarių bute. Pastatę ištraukiamas kopėčias, ugniagesiai nelaimės vietą iš pradžių apžiūrėjo pro langą. Į vidų jiems laužtis nereikėjo - duris atrakino skubiai atvykęs įmonės savininkas.

Paaiškėjo, kad užsidegė remontuoti paliktas dulkių siurblys robotas. Kodėl jis užsidegė, nustatinėjama. Gali būti, jog siurblys naktį buvo paliktas įjungtas į elektros tinklą. Gaisrą sukelti galėjo ir siurblio elektros baterija.

Ugnis nespėjo įsisiautėti ir sukelti labai didelio gaisro, dėl kurio būtų tekę evakuoti daugiabučio gyventojus. Apdegė ir apsilydė įvairi technika, aprūko patalpų sienos ir lubos.

Gaisras likviduotas po pirmos valandos nakties.

Pasak ugniagesių, individualios įmonės savininkui, jo kaimynams ir namo gyventojams labai pasisekė, kad kilus gaisrui, suveikė šalia įsikūrusios įmonės signalizacija.

Priešingu atveju, gaisro pasekmės galėjo būti kur kas liūdnesnės.